Afspraak maken

Restauratie

Interesse in restauratie?

Maak een vrijblijvende afspraak voor jouw maatwerk klus.

Afspraak maken

Bent u eigenaar of beheerder van een monumentaal pand, historische boerderij of klassiek landhuis? Dan zal vroeg of laat het onderwerp ‘restauratie’ op de agenda komen. Hoe goed de gevel, ramen, kozijnen en deuren ook worden onderhouden, op den duur zal de blootstelling aan de elementen zijn tol eisen. Restauratie is dan noodzakelijk om het pand terug te brengen in de gewenste staat. Wij hebben ruime ervaring met het restaureren van historische en monumentale panden. Daarbij zorgen we altijd dat het aangezicht van het monument behouden blijft, zowel aan de buitenkant als binnen.

We bespreken graag met u de mogelijkheden voor het restaureren van uw pand. Neemt u contact met ons op?

Houtwerk restaureren

“Wat we zien, kunnen we maken”

De levensduur van houten gevelbekleding, raamwerk en kozijnen hangt o.a. af van de houtsoort en hoe deze worden onderhouden. Hoe dan ook zal het korter zijn dan de levensduur van het pand. Is uw houtwerk aan restauratie toe, neem dan contact met ons op. We zullen dan een afspraak met u maken om de situatie te bekijken. Na het inspecteren van het houtwerk zal onze expert u vertellen of een en ander kan worden bijgewerkt of dat het vervangen moet worden. Dan stellen we een offerte op en overleggen we met u over de tijdsplanning. 

Wanneer het houtwerk vervangen moet worden, wees gerust: wat we zien kunnen we maken! Het originele ontwerp van uw houten kozijnen, ramen en gevel wordt door ons tot in de details nagemaakt. 

Stalen kozijnen en ramen restaureren

Ook de levensduur van staal is niet eeuwig. Veel historische en monumentale panden zijn uitgerust met stalen kozijnen en raamwerk. Als deze niet meer redelijkerwijs te herstellen zijn, is vervanging de enige optie. Wij doen dit met plezier en deskundigheid voor u.

Het staal vervangen we door aluminium. Dit zal hetzelfde aangezicht hebben als uw stalen ramen en kozijnen. Daarbij profiteert u van de voordelen van aluminium: het is nagenoeg onderhoudsvrij en u heeft geen last van roestvorming. Lees er meer over op de pagina Aluminium.

Waarschijnlijk zal ook het glaswerk medebepalend zijn voor de uitstraling van uw pand. Vaak gaat het enkel glas zonder zonwerende coating. Dit kunnen wij vervangen voor enkellaags isolatieglas, zodat de uitstraling behouden blijft en toch de isolatiewaarde stijgt.

Copyright © 2024 - Deka Kozijnen Privacyverklaring Sitemap

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing