Afspraak maken

Brandwerende kozijnen

30 of 60 minuten, inclusief attest

De eisen aan brandwerendheid van kozijnen in Nederland zijn streng. Dat is maar goed ook, want zonder preventieve maatregelen slaat brand gemakkelijk over naar een ander compartiment of aangrenzende panden. Om ervoor te zorgen dat u aan deze eisen kan voldoen, hebben wij ons gespecialiseerd in het vervaardigen en plaatsen van brandwerende kozijnen. Om de brandwerendheid aan te kunnen tonen, voorzien wij ieder brandwerend product van een attest. 

Brandwerkend kozijn van hout

Materialen en brandwerendheid

Uw brandwerende kozijn zal uit meerdere lagen bestaan, waaronder een laag brandwerend materiaal. Hierdoor is de dikte van het kozijn minimaal 100 mm. Wij kunnen uw maatwerkkozijnen uitvoeren in 30 of 60 minuten brandwerend. Wat de maximaal haalbare doorslagtijd is, hangt af van het gekozen materiaal. De hardheid van het materiaal (volumieke massa) is namelijk bepalend voor de brandwerendheid. Hoe harder en zwaarder het materiaal hoe groter de brandwerendheid.

  • vurenhout: brandwerendheid van 30 minuten;
  • meranti (volumieke massa 500 kg/m3) of ander hardhout: 30 minuten;
  • merbau: geschikt voor 60 min en meer.

Montage

De montage van de kozijnen is minstens zo belangrijk voor de brandwerendheid als de kozijnen zelf. Denk bijvoorbeeld aan aansluiting van het kozijn op de omliggende wand. Dit dient dan ook altijd te worden gedaan door een expert. Deka Kozijnen kan de montage van uw brandwerende kozijnen verzorgen, zodat u zeker bent van maximale brandveiligheid.

Heeft u brandende vragen of wilt u een vrijblijvende afspraak maken?

Neem contact met ons op via info@dekakozijnen.nl of bel ons op 038-3312417.

Copyright © 2023 - Deka Kozijnen Privacyverklaring Sitemap

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing